Smagen af sol & sommer – hele året!
+45 70 140 100
Tilbudsformular

Vores vej til reduceret miljøpåvirkning

Vi arbejder fokuseret og struktureret for at reducere vores miljøpåvirkning. Ved at sætte klare mål kan vi hele tiden rykke grænser og blive bedre.

Frugtbudet har 37 egne varebiler. Den laveste miljøklasse er i øjeblikket Euro 6, og alle nyindkøbte biler skal være af højeste miljøklasse. Vi har i øjeblikket 2 elbiler i vores flåde, ambitionen er at øge med flere elbiler i fremtiden. Samtidig udfaser vi brugen af Diesel og andre fossile brændstoffer i vores biler. Det betyder, at vi gradvist erstatter fossile brændstoffer med HVO100. I 2025 skal vores leverancer være fuldstændig fossilfri.

Indtil vi er helt fossilfri, vil vi fortsat kompensere for klimaforandringerne for 100 % af de udledninger, som Fruktbudets egne og eksterne transporter faktisk forårsager (det har vi gjort siden 2010). Vi er nået langt. Fra at udlede omkring 350 ton kuldioxid om året, havde vi i 2021 udledninger på under 190 tons. Om mindre end 3 år burde den være nul.

Gennem mere koncentreret salgsindsats øger vi tætheden pr. leveringssted / leveringsvej for derved også at reducere brændstofforbruget pr. levering.

Vores energiforbrug bliver gradvist mere effektivt hvert år. De seneste år har vi reduceret antallet af kw-timer ved at bygge nye energieffektive køleanlæg i Malmø og Gøteborg. På disse steder har vi desuden udskiftet alle konventionelle lysstofrør med LED-belysning, som også selv slukker med bevægelsesdetektorer. Fokus for 2022 og 2023 på energiområdet er nu rettet mod Stockholm, hvor vi planlægger et nyt set up.

Udover transport og energi er affald vores tredje fokusområde. Når det kommer til frugtaffald som sorteret frugt og frugt, der ikke spises ude hos kunden, skal 100% af denne frugt tages hånd om på en miljørigtig måde. Det betyder, at vi primært forsøger at finde salg til frugten, hvor den kan sælges efter hensigten, nemlig en eller anden form for mad. Derfor samarbejder vi med zoologiske haver og Rscued fruit, som sparer kasseret frugt og laver juice, marmelade og andre fødevarer af denne type frugt. Den frugt, der ikke kan bruges som dyrefoder eller til produktion af forarbejdet frugt, går i stedet til biogasproduktion.

Returemballage i både vores indgående og udgående transporter er en central del af at reducere vores spild. Derfor arbejder vi med miljøvenlige kurve, lavet af naturlig pil. Kurvene genbruges, og når de er brugt op, er de et helt biologisk produkt, som nemt kan genbruges. Ved vores indkøb af frugt prioriteres frugt i returkasser.